AGLOMERACIJA SINJ
Projekt poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture
Učitavanje...
Web stranicu zbog njezinih funkcionalnosti nije moguće prikazati u pregledniku Internet Explorer
Preusmjereni ste automatski na preglednik Microsoft Edge.
Internet Explorer zbog tehničkih nedostataka ne može pravilno prikazati traženu Web stranicu.
Preporučujemo pregled Web stranice u preglednicima kao što su:
Google Chrome, Brave, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Safari i Opera.
Europska Unija, zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda

Krenuli radovi na Aglomeraciji Sinj

21.03.2022.

Započela izgradnja vodoopskrbnog sustava vrijednog pola milijarde kuna

U utorak 22.03.2022. godine, u sklopu Ugovora o radovima na vodoopskrbnom sustavu, sustavu odvodnje i rekonstrukcije državne ceste kroz naselje Brnaze – Grupa 1, započeli su fizički radovi na izgradnji sustava odvodnje u Sinju, u sklopu projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Sinj“.

Radovi Ugovora za Grupu 1 obuhvaćaju područja: Ćurlina, dijela Karajkove lokve, područje od rotora put Dalmatinke, Medinjak, Gornje Glavice do Matanovih dvora, Jadrijevići, donje Glavice te Put Piketa do kraja Hipodroma.

Radovi na vodoopskrbnom sustavu uključuju izgradnju 30.602 metara gravitacijskih kanalizacijskih cjevovoda s izvedbom priprema za kućne priključke na sustav odvodnje, 1.613 metara tlačnih kanalizacijskih cjevovoda i izgradnju šest novih crpnih stanica.

Kroz izgradnju kolektora sanirat će se i vodoopskrbni cjevovodi u duljini od 10.134 m, planirana je izgradnja 355 m vodoopskrbnih cjevovoda s izvedbom pripreme za kućne priključke na vodoopskrbu.

Izvođač radova je Ludwig Pfeiffer Hoch-und Tiefbau GmbH & Co. KG, a vrijednost ugovora je 120.582.818,87 HRK bez PDV-a.

Ukupna vrijednost projekta „Poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Sinj“ iznosi 378.337.251,63 HRK, iznos prihvatljivih troškova je 302.669.801,30 HRK od čega iznos od 211.610.086,23 HRK sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda. Završetak svih aktivnosti očekuje se u 2024. godini. Postotno gledano financiranje projekta iz Kohezijskog fonda iznosi 69,91%. Ostali iznos prihvatljivih troškova u iznosu 91.059.715,07 HRK, sufinanciraju, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Hrvatske vode, Grad Sinj, Grad Trilj i Općina Otok.

1/3
  • Povećajte tekst
  • Smanjite tekst
  • Sivi tonovi
  • Visoki kontrast
  • Negativni kontrast
  • Svjetla pozadina
  • Podcrtani linkovi
  • Poništi